Obraz w Parafiach Oddziału w Kolbuszowej

25-26 05. 2020 r. Parafia pw. Świętego Mikołaja – Kolbuszowa Zachód – Niwiska

26-27 05.2020 r. Parafia pw. Wniebowzięcia NMP – Kolbuszowa Zachód – Ostrowy Tuszowskie

W środę 27 maja przybył do parafii Obraz Matki Bożej Robotników Solidarności.

O 18.00 powitano obraz, następnie odprawiono uroczystą mszę  świętą, na nabożeństwie majowym odczytano Akt zawierzenia parafii MB. Robotników Solidarności.

28-29 05.2020 r. Parafia pw. Świętego Brata Alberta – Kolbuszowa Zachód – Kolbuszowa

29-30 05.2020 r. Parafia pw. Miłosierdzia Bożego Kolbuszowa Zachodnia – Domatków

30-31 05.2020 r. Parafia pw. Wszystkich Świętych – Kolbuszowa Wschód – Kolbuszowa

30 maja 2020 r., na półmetku peregrynacji Obrazu MB. Robotników Solidarności po Parafiach Oddziału Kolbuszowskiego ”S”, Obraz wraz z relikwiami zawita do Kolbuszowskiej Fary. O godzinie 18.00 nastąpi uroczyste powitani. Region Rzeszowski wraz z sztandarem na tej uroczystości reprezentować będzie zastępca przewodniczącego Regionu Bogumiła Stec Świderska.

25.02.2007 r. bp rzeszowski Kazimierz Górny, nadał świątyni parafialnej tytuł kolegiaty, oraz dekretem z tego samego dnia powołał przy tej świątyni Kapitułę Kolegiacką w Kolbuszowej.

Pełna historia Kolegiaty: http://kolegiata.kolbuszowa.pl/

31.05 – 1.06.2020 r. Parafia pw. Przemienienia Pańskiego – Kolbuszowa Wschód – Cmolas

1.06 – 2.06.2020 r.Parafia pw. Świętych Stanisława i Wojciecha – Kolbuszowa Wschód – Poręby Dymarskie

2.06 – 3.06.2020 r. Parafia pw. Świętego Maksymiliana Kolbego – Kolbuszowa Wschód – Werynia

2 i 3 czerwca parafię w Weryni nawiedzi obraz Matki Bożej Robotników Solidarności i relikwii bł. ks. Jerzego Popiełuszki. Program: 2.06 17.30 Litania do Najświętszego Serca Pana Jezusa, 17.45 wyjście procesyjne pod przewodnictwem księży: Stanisława Wójcika, Jarosław Depczyńskiego po obraz, 18:00 msza święta oraz indywidualna modlitwa, różaniec i Apel Jasnogórski. 3.06 modlitwa róż różańcowych od 9.00 do 15.00; pożegnanie obrazu o 17.10.